Kundtjänst08- 730 20 30    Måndag - Fredag 08.00 - 17.00      ​Sitemap    Smidiga betalsätt  Faktura Klarna Direktbetalning   Greenspruce finns på Sociala medier     

PERSONLIG HYGIEN

En undersökning om allmänhetens kunskap om, och beteende kring, handhygien visar att hela 87% av svenskarna anser att god handhygien är viktigt för att skydda sig från influensa och smittspridning. Trots det slarvar 80% med handhygienen!

Många bakterier och virus sprids via händerna. Handdesinfektion och i vissa fall handtvätt minskar avsevärt risken för spridning av antibiotikaresistenta bakterier, influensa, magsjuka och andra infektioner.

En undersökning om allmänhetens kunskap om, och beteende kring, god handhygien visar att hela 87 procent av svenskarna anser att god handhygien är viktigt för att skydda sig från influensa och smittspridning. Trots det slarvar åtta av tio med just handhygienen!

Nästan hälften av alla vuxna struntar i att tvätta händerna efter toalettbesök! Och dessutom ljuger vi om det. I samma undersökning uppgav 99 procent att de tvättade händerna men endast 32 procent av männen och 64 procent av kvinnorna hade faktiskt tvättat sina händer efter sitt toalettbesök.

Och av de som tvättade sina händer så slarvade hela 80% med sin handtvätt. För att händerna ska bli "rena" krävs minst 20 sekunders handtvätt, men genomsnittet tvättar bara sina händer i 6 sekunder. Var noga med din handhygien och tvätta händerna, med tvål och vatten, efter toalettbesök eller besök på offentliga platser där det vistas många människor.

Tvättar du händerna efter toabesöket?

LÄS MER

Populärt här på Green Spruce - Snabbt Billigt Enkelt

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Övrigt
Moms visas: