Skola och förskola

Vi arbetar aktivt med "Giftfri förskola" vilket innebär att vi försöker hjälpa förskolorna att minska förekomst av miljö- och hälsofarliga ämnen. Speciellt små barn exponeras mer för olika ämnen genom att de ofta vistas på golvet där det finns damm som binder farliga miljögifter. Små barn undersöker även saker med munnen och de äter, dricker och andas mer i förhållande till sin kroppsvikt jämfört med oss vuxna. Barn är dessutom extra känsliga för kemikalier eftersom deras kroppar inte är färdigutvecklade.

Här hittar du miljövänliga hygienartiklar, dermatologiskt testade barnblöjor, hudvårdsprodukter för barn samt miljövänliga parfymfria städ- och rengöringsprodukter från välkända och beprövade varumärken.

Du kan läsa mer om, Giftfri förskola och Giftfri vardag, genom att klicka på länkarna:

Giftfri förskola

Länken leder till Upphandlingsmyndigheten.se där de har på uppdrag av regeringen tagit fram stöd och kriterier gällande upphandling för minskning av miljö- och hälsofarliga ämnen i förskolan.

Giftfri vardag

Länken leder till kemi.se som är Kemikalieinspektionens hemsida där de har på uppdrag av regeringen tagit fram handlingsplan för minskning av miljö- och hälsofarliga ämnen i vardagen. Har du frågor är du självklart välkommen att kontakta oss!

Till Soppåsar och sopsäckar i katalogen