Vilken storlek på handskar ska jag välja?

Här nedan hittar du en guide som hjälper dig hitta rätt storlek på engångshandskar.

Storleksguide

Xei973mm7tY6ihGdCsmJvsfNyq43r207Yw

 

Strl    Bredd    Int strl

S    80 mm    6-7

M    95 mm    7-8

L    110 mm     8-9

XL    115 mm    9-10

 

Vilket inkontinensskydd ska jag välja?

Här nedan finns en guide som hjälper dig att välja rätt form och storlek.

 

Vilket inkontinensskydd du bör välja beror i huvudsak på fyra saker; 

1) Kvinna eller Man? 

2) Kan användaren sätta på sig skyddet själv eller behövs hjälp och om hjälp behövs klarar användaren att stå själv eller inte? 

3) Hur stort är urin- och/eller avföringsinkontinensen? samt 

4) Hur stor är användaren?

 

Det finns ett skydd för varje behov

Det är viktigt att ha rätt skydd, dvs att välja ett skydd som är väl anpassat efter personens behov. Det är fel att välja ett för stort skydd eftersom det med repsekt för individen, kan vara genant och kränkande att behöva gå med ett för stort skydd, samt att med ett för stort skydd ökar risken för läckage, dvs ett skydd ska sitta kroppsnära och bytas så snart det behövs. Kan användaren byta skyddet själv så rekommenderas ett skydd som fästs direkt i trosa eller kalsong, ett så kallat fixeringsskydd; Abri-San eller Tena Comfort alternativt en byxblöja; Abri-Flex eller Tena Slip. Kan användaren stå själv men behöver hjälp att ta på skyddet är bältesskyddet Abri-Wing ett bra val. En sängliggande person kan med fördel använda tejpskyddet Abri-Form.

Val av storlek

För att välja rätt storlek måste användaren uppskatta hur mycket vätska som behöver tas upp. Hur mycket vätska ett skydd maximalt kan absorbera anges i milliliter (ml). En riktlinje är antalet droppar på förpackningen. Mängden som anges är uppmätt efter en internationell standard. Den praktiska mängden vätska ett skydd bör ta upp (som skyddet kan räkna med att ta upp) är ca 1/3 av den mängd som anges i produktbeskrivningen, dvs användaren bör och ska inte med tanke på komfort och säkerhet vänta med att byta skyddet. Tänk även på att kvinnor och män kissar olika i skyddet.

För samtliga skydd förutom Abri-San, Tema Comfort och SaniCare, bestäms storleken utifrån höftmått och mängden vätska som ska tas upp. Börja med att se efter vilket höftmått, dvs XS, S, M, L, XL, XXL eller XXXL som är lämpligast, sedan bestäms hur mycket vätska som ska tas upp utifrån mängden angiven på förpackningen.

Exempel

Elsa 45 kg med höftmått 70 cm och som kissar medelmycket bör, om hon klarar att sätta på sig skyddet själv, välja Abri-San 5, 6 eller 7, alternativt ett byxskydd; Abri-Flex S1. Om hon inte klarar av att sätta på sig skyddet själv men kan stå kan Abri-Wing S2 väljas. Är Elsa sängliggande är det enklast att välja ett tejpskydd som exempelvis Abri-Form S2.

 

Handla och hantera konton för assistansbolag

På sidan för guider under  rubriken "Handla och hantera konton" hittar du guider för dig som har ett assistanskonto hos oss och behöver hjälp att genomföra ditt köp. 

Klicka här för att komma till guiderna

 

Vilken tvättlapp ska jag välja?

Vilka egenskaper är viktigast för just dig?

Miljövänlig, billig, slitstark, textilliknande, uppsugningsförmåga eller enkel att ha med i väskan? 

Det finns fyra typer av tvättlappar:

Papperstvättlappar finns i olika antal lager. Fler lager ger en starkare tvättlapp. Har en snabb och hög uppsugningsförmåga och kan steriliseras. Miljömärkta.

Airlaid papperstvättlappar har textilliknande känsla. Är särskilt mjuka då de fuktas och är därför mycket lämpliga för tvättning och intimhygien. Hög uppsugningsförmåga och våtstyrka jämfört med traditionellt papper.

Skumtvättlappar har tillsammans med en skonsam tvättcreme en hög löddringseffekt och blir mjuk mot känslig hud och är därför mycket lämpliga att använda vid intimhygien.

Våtservetter är bra att använda när du vill ha en förfuktad tvättlapp med god rengörande förmåga. Tar effektivt bort svett, salter och dålig kroppslukt.

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Övrigt
Moms visas:
Rate us at PriceRunner